اولین رویداد هفته تایپ تهران

گزارش تصویری از هفته تایپ تهران ۱

اولین رویدادهفتۀتایپ تهران در دو بخش نشست‌ها و نمایشگاه روز جمعه سوم آذر ماه 1402 با حضور پیشکسوتان این حوزه در موزه هنرهای دینی امام علی (ع)برگزار شد.
در این مراسم افرادی چون مصطفی اوجی؛ اسدالله چهره پرداز؛ کامران انصاری؛ سیما مشتاقی؛ کوکب طاهباز؛ ساعد مشکی؛ محمدعلی عزیز محسنی؛ فاطمه کرکه آبادی؛ بهرام کلهرنیا، رئیس هیئت‌مدیرۀ انجمن صنفی طراحان گرافیک؛ هومن عباسپور و مهناز مقدسی، نایب رئیس و دبیر انجمن صنفی ویراستاران؛ناصر آذرشب، مدیر مسئول نرم‌افزاری مریم؛ عاطفه محمدی، دبیر رویداد؛ اعضای شورای سیاست گذاری و برنامه‌ریزی اجرایی رویداد حضور داشتند. همچنین جمع کثیری از طراحان قلم و علاقه‌مندان به این حوزه در این برنامه شرکت کردند.

جلسات سخنرانی این رویداد، علاوه بر حضوری، به صورت برخط (آنلاین)ارائه شد. شرکت کنندگان این رویداد از شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، همدان، رشت، نیشابور، تبریز، قزوین، یزد، لرستان، قم، چالوس، نوشهر و اهواز بودند. جمعیت مرز 200نفر را گذراند و در ارائه آنلاین رویداد 400 نفر همراه برنامه بودند.
رویداد با نمایش دو فیلم کوتاه برای گرامی‌داشت از دو طراح فونت، آقایان مسعود سپهر و صابرراستی‌کردار که در سال جاری درگذشتند، آغاز شد.
این اولین بار بود رویدادی به صورت ملی و مستقل و اختصاصا درمورد تایپ فارسی با رویکرد کاملاً پژوهشی برگزار می ‌شد. برای برنامه‌ریزی موضوعات سخنرانی‌ها بارویکرد بررسی فونت سالم/فونت استاندارد بیش از صد عنوان مقاله از نظر روش تحقیق و نتایج حاصل شده، مورد بررسی قرار گرفت تا این موضوع از جنبه‌های مختلف بررسی شود. نمایشگاه این رویداد حاصل پژوهشی یک ساله درمورد تاریخ فونت‌‌های فارسی در قرن گذشته بود. برای دعوت طراحان در این نمایشگاه، پرسشنامه‌ای از طریق شبکه‌ها و کانال‌های مختلف در اختیار طراحان قرار گرفت. برای اولین بار بود که نام طراحان و آثارشان با اطلاعات سال انتشار و طراحی آن‌ها جمع‌آوری شد. نتیجه پژوهش در تاریخ طراحی قلم در ایران به صورت یک اینفوگرافی تاریخی به نمایش درآمد. در این اینفو، 68 طراح به همراه نام آثارشان ثبت شدند. به علاوه اینکه آثار طراحان بر اساس توالی تاریخی طراحی‌شان در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شدند، تا تغییر در سلیقه و نیاز مخاطب مورد بررسی قرار گیرد. موزۀ روزنامۀ اطلاعات، با در اختیار قراردادن نسخ اصلی این روزنامه و کلیشه‌های سربی آن(متعلق به1340) و اولین ماشین تحریردر ایران ، به تکمیل بخش تاریخچه طراحی قلم در ایران کمک کرد.
هم‌زمان با رونمایی از نمایشگاه، کتابی به همین نام «هفتۀ تایپ تهران» منتشر شد که انجمن صنفی ویراستاران در ویرایش بخش عمدۀ متن فارسی این کتاب با این مجموعه همکاری داشت.
نمایشگاه رویداد از سوم تا دهم آذر در موزۀ هنرهای دینی امام‌ علی (ع) برپا بود. همچنین در روز دهم آذر (جمعه) دو کارگاه آموزشی به‌منزلۀ اختتامیه اجرا شد.

حامیـــان

abt-img
مدرسه ویژه
quick studio
6039fd39d3367-IGDS-icoD-Logo-02
khane-honarmandan-meshki
Asset 9
Asset 8
Asset 7
Asset 6
Asset 4

برگزار کنندگان

quick studio
Asset 6

ارسال پیام